Dovolená s mikrobusem jako dárek k narozeninám


Máte v partě přátel kamaráda, který slaví například kulaté narozeniny, a chtěli byste jej kromě hmotných darů překvapit nějakým zážitkovým dárkem? Ovšem dobře víte, že nesnáší seskoky padákem, lety balónem či sportovním letadlem, potápění a další adrenalinové záležitosti, ale naopak víte, že je to pohodář, který má rád spíše klid a oblíbil si v minulosti hvězdicové autokarové zájezdy? Pak si pronajměte na týden mikrobus a vypravte se s ním na týdenní zájezd po vlastech českých.

Dovolená s mikrobusem z nejlevnější autopůjčovně v Praze by mohla probíhat tak, že si předem zajistíte ubytování na klíčových místech na trase, kudy chcete projíždět, a samotná jízda pak bude volnější, přizpůsobená pouze tamnímu ubytování.

cestování s mikrobusem

A kam se vydat, aby se váš oslavenec nenudil, a abyste se nenudili ani vy?

Česká republika má stále co nabídnout z hlediska atraktivity přírodních krás i stavebních památek, a vybírat je skutečně z čeho.

Rybníky u Chlumu u Třeboně – máte rádi romantiku a období renesance? Pak si propojte slavné české rybníkáře s Třeboňskou pánví a poznejte blíže rybníky Staré jezero, Nový Hospodář, Výtopa, Podsedek či Nový Kanclíř, stojí to za to – ale chce to tam vyrazit za slunečného počasí.

Dolní tok Lužnice – vypravte se mezi města Tábor a Bechyně a sledujte tok řeky Lužnice. Velmi atraktivní je zejména peřej pod Táborem u Harrachovky, u Matoušovského mlýna a u Příběnic. Jsou zde chatové osady a tamní krajina je velmi malebná a působivá.

náměstí v Třeboni

Loučovice – tato nenápadná obec na horním toku Vltavy pod sebou ukrývá nádhernou přírodní scenérii Čertovy proudy a Čertovu stěnu – Luč. Čertovy proudy jsou nejobtížnější vodácký terén ve střední Evropě a tamní balvanité koryto by se vám mohlo líbit.

Úzkorozchodná železnice z Jindřichova Hradce – nejdelší železniční trať tohoto typu o délce 46 km vede do Obrataně a můžete se po ní projet nostalgickým vláčkem, anebo vlak sledovat zvenčí, přímo z auta. S parní lokomotivou je to úžasný zážitek.